Hornets získali Kellyho Oubreho. Na Markkanena už nebudou peníze

06. 08. 2021, 13:30 » Přestupy - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Basketbalisté Charlotte posilují. V průběhu draftu se jim podařilo získat podkošovou posilu v podobě zkušeného centra Masona Plumleeho a z 11. pozice draftovali nováčka Jamese Bouknighta, který je považovaný za velmi nadějného střelce. A dnes v noci uzavřeli Hornets smlouvu s Kellym Oubrem, jenž se do Severní karlolíny stěhuje z Golden State.

Kelly Oubre Jr. podepíše dvouletou smlouvu v hodnotě 26 mil. dolarů. Podle Chrise Haynese z Yahoo Sports vedli Hornets už nějakou dobu jednání, protože měli jako jedni z mála týmu ještě solidní prostor pod platovým stropem (přibližně okolo čtrnácti milionů). 25letý Oubre hrál v NBA doposud za tři týmy (Washington, Phoenix a Golden State) a v poslední sezóně měl v Kalifornii průměry 15,4 bodu a 6 doskoku, avšak jeho tříbodová produkce je značně nekonzistentní (kariérních 32,6 %).

Rodák z New Orleans se v Charlotte připojím k talentovaným forvardům (Gordon Hayward, Miles Bridges a P.J. Washington) a bude doufat, že naváže na své povedené výkony z ročníku 2019/20, kdy měl v Arizoně průměr 18,7 bodu na zápas. Zároveň tak zřejmě padá angažování Lauriho Markkanena, o kterého měli „Sršňi“ zájem a zvažovali podání konkrétní nabídky. Finský dlouhán by mohl přestoupit pouze s pomocí „sign-and-trade“, kdy by za něj do Chicaga putoval podobný finanční kontrakt.

Free agent wing Kelly Oubre Jr. and Charlotte Hornets are finalizing an agreement on a multiyear deal, league sources tell @YahooSports. https://t.co/RO2WtD7Zza

— Chris Haynes (@ChrisBHaynes) August 6, 2021