Paulova velká show. Suns ukončili sérii proti Pelicans a postupují dál

29. 04. 2022, 15:00 » Perličky - Autor: Jan Petružálek


(zdroj: Nbasket.cz)
Chris Paul se nesmazatelným způsobem zapsal do dějin play off basketbalové NBA. V šestém zápase Phoenixu proti New Orleans neminul ani jednu střelu z pole. „Slunce“ s jeho výrazným přispěním zvítězili 115:109 a postupují do semifinále Západní konference, kde se střetnou s Dallasem.

Hvězdný rozehrávač trefil všech 14 pokusů z pole včetně jedné trojky a všechny čtyři trestné hody, navrch přidal pět doskoků a osm asistencí. Phoenix potřeboval každý jeho proměněný pokus, domácí Pelicans totiž podali velice dobrý a bojovný výkon a chtěli si vynutit poslední, rozhodující zápas v Arizoně.

Nestárnoucí „CP3“ tak stylově oslavil své blížící se 37. narozeniny, navíc na palubovce New Orleans, kde začínal s basketbalovou kariérou. Ve městě, zdevastovaném hurikánem Katrina, se v roce 2005 zrodila hvězda. „Tohle město mě vychovalo,“ řekl Paul po zápase.

In the process of clinching the series against the Pelicans, Chris Paul made all 14 of his shots from the floor.

Including both the regular season and playoffs, the only player with more makes without a miss in a game in NBA history is Wilt Chamberlain. pic.twitter.com/IVwkhUWTPB

— ESPN Stats & Info (@ESPNStatsInfo) April 29, 2022


Za celou sezónu měl derigent hry Suns průměr 14,7 bodu, 4,4 doskoku, 1,9 získaných míčů a hlavně 10,8 asistence, což bylo suverénně nejvíce z celé ligy. V 65 odehraných zápasech střílel s úspěšností 49.3 % z pole, trojky 31.7 %.

Arizonský celek budou čelit v semifinále své konference „Hvězdám“ z Dallasu. Mavericks přešli v šestizápasové sérii přes Utah. Luka Dončič převedl poprvé ve své kariéře svůj tým přes první kolo play off. Budou mít ale jeho tým na to zastavit loňské finalisty, včele s Paulem hrajícím ve skvělé formě a uzdraveným Devinem Bookerem?