Orlando má formu. Přesto by ale mohli být Magic prodávajícím týmem

21. 12. 2022, 20:00 » Spekulace - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Orlando sice ve svém posledním utkání podlehlo těsně o bod Atlantě, ale předtím vyhráli Magic šest utkání v řadě za sebou, když dokázali dvakrát zvítězit v Bostonu a doma nad Torontem. Floridský tým nabral opravdu velkou formu podpořenou skvělými výkony mladých hráčů, včele s jedničkou draftu Paolem Bancherem a nesmírně talentovaným Franzem Wagnerem.

V NBA se momentálně spekuluje, jestli budou Magic v následujících týdnech prodavajícím nebo nakupujícím týmem. Na soupisce mají některé hráče, o kterých se předpokládá, že budou vyměněni. Největší zájem přitahuje Mohamed Bamba, který má výhodnou smlouvu a stále nedosáhl svého velkého potenciálu šestky draftu z roku 2018. Orlando za něj požaduje chráněný nebo pozdní výběr v prvním kole draftu. Zájem už projevili Lakers a Clippers, stejně jako Toronto, Sacramento či Brooklyn, jenž 24letého centra bedlivě sledují.

Po šesti letech by z Orlanda mohl přestoupit zkušený Terrence Ross, jehož chtěl v předchozích letech angažovat New York a mluvilo se také o zájmu Lakers. Dříve za něj požadovalo vedení floridského celku výběr v prvním kole draftu, avšak v současnosti se jeho cena pohybuje daleko níže. Podobně jako u Garyho Harrise za ně konkurence nabídne pouze druhokolové picky, přesto by mohli být oba veteráni zahrnuti do většího obchodu.

The Magic could be active at the trade deadline in February.

According to @JakeLFischer the Lakers could have interest in Terrence Ross, the Clippers and Nets could have interest in Bamba and Gary Harris and RJ Hampton could be other names to keep an eye on. pic.twitter.com/mVlqfkPFOP

— Orlando Magic HQ (@theozonepod) December 21, 2022

Hodně se mluví také o trejdu R.J. Hamptona, který nedostal od klubu opci na prodloužení smlouvy a v létě se stane volným hráčem. Velkým otazníkem je také budoucnost Colea Anthonyho, který bude příští rok usilovat o novou smlouvu. 22letý rozehrávač se po zranění zatím nemůže dostat do bývalé formy, kdy měl vloni průměr 16,3 bodu na zápas - letos to je „pouze“ 12,7 bodu a pohoršil si také v doskocích a asitencích.

Uvidíme, jak daleko se svěřenci kouče Jamahla Mosleyho v letošním ročníku dostanou a jestli se na přestupním trhu nepokusí získat nějakou velkou hvězdu. Kromě svého výběru v prvním kole draftu vlastní také chráněný výběr Chicaga (pro první čtyři pozice).