Golden State a Sacramento se zajímají o defenzivního specialistu 76ers

01. 02. 2023, 18:00 » Spekulace - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Matisse Thybulle se opět objevuje na přestupní listině Philadelphie. Sixers tohoto hráče překvapivě nezařadili do loňské velké výměny s Brooklynem, ve které získali Jamese Hardena. Po roce by ale mohlo 25leté křídlo přestoupit, zájem o něj projevuje několik klubů, včele s Golden State a Sacramentem.

Rodák ze Scottsdale v Arizoně se během čtyřleté kariéry v NBA rozvinul ve skvělého defenzivně laděného hráče (dvakrát se dostal do druhé nejlepší pětky obránců), ale v útoku svému týmu moc nepomáhá (2,7 bodu), jelikož nastupuje pouze na 12 minut na zápas. Thybulle má končící smlouvu (4,4 mil. dolarů) a v létě se stane omezeným volným hráčem (RFA).

Několik zdrojů blízkých Philadelphii tvrdí, že postupem času ztratil na hodnotě a už „nestojí“ za výběr v prvním kole draftu. Přesto se o něj údajně hodně zajímá Golden State a Sacramento. Warriors za něj ale nechtějí dát žádného svého mladého hráče, za to Sixers by se jako možná protihodnota prý líbila dvojice náhradníků - Alex Len / Chimezie Metu. Přestoupit na východ by ovšem mohl také Trey Lyles či Terence Davis.

Do přestupní uzávěrky zbývá pouze osm dní. Uvidíme, zda-li do té doby uzavřou 76ers nějakou dohodu.

REPORT: Matisse Thybulle is “drawing interest,” from the Warriors and Kings.

(via @PompeyOnSixers) pic.twitter.com/yLAR867vuU

— Legion Hoops (@LegionHoops) February 1, 2023