Luka Dončič má hvězdného spoluhráče. Irving přestupuje do Dallasu!

05. 02. 2023, 21:30 » Přestupy - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
V pátek požádal Kyrie Irving o výměnu a v neděli už se stěhuje. Nakonec to nebude do Los Angeles, nýbrž do texaského Dallasu, kde se stane novým spoluhráčem Luky Dončiče.

Mavericks za problémového rozehrávače posílají do Brooklynu Spencera Dinwiddieho, Doriana Finney-Smithe, výběr v prvním kole draftu 2029 a dva druhokolové picky (2027 a 2029).

V rámci této výměny se do Texasu stěhuje s Irvingem také Markieff Morris. O Dallasu se o víkendu také spekulovalo, ale více se mluvilo o zájmu Lakers a Clippers. Podle některých zpráv Mavericks s nabídkou vycouvali, ale nakonec šlo pouze o falešnou stopu. Uvidíme, jak Irvinga „zkrotí“ trenér Jason Kidd a jak si na hřišti vyhoví s Lukou Dončičem.

Dinwiddie se do týmu Nets vrací po dvou letech, kdy zde zažil své nejlepší období v kariéře. Finney-Smith zase platí za skvělého obránce a má platnou tříletou smlouvu, takže by mohl v Brooklynu strávit delší čas. Draftové návrhy pak mohou posloužit k dalšímu posílení týmu, do kterého se brzy vrátí zraněný Kevin Durant.

The Brooklyn Nets are trading Kyrie Irving to the Dallas Mavericks, per @ChrisBHaynes pic.twitter.com/XpJTWZb6Kq

— NBA on TNT (@NBAonTNT) February 5, 2023