Russova nejistá budoucnost. Vrátí se někdejší hvězda do Wizards?

17. 02. 2023, 06:00 » Spekulace - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Russell Westbrook by na nepovedené angažmá v Lakers nejraději rychle zapomněl. Jeho dvouleté trápení v Kalifornii vyvrcholilo přestupem do Utahu, který mu povolil jednat s konkurenčními týmy, jenž by o něj projevili zájem.

Podle Adriana Wojnarowskiho by mohl Westbrook zamířit do Chicaga, Clippers či Miami. Z těchto týmů by posilu na rozehrávku asi nejvíce uvítali Bulls, kteří v uzávěrce přestupů nepřivedli žádnou posilu a stále bojují o účast v turnaji play-in. Objevil se ovšem ještě jeden zájemce. „Russ“ by se podle posledních zpráv mohl vrátit do Washigtonu, kde mu to před trejdem do Los Angeles docela sedělo.

Také Wizards bojují o play off a levnou posilou na rozehrávce by určitě nepohrdli, navíc, když je tento hráč už jednou do vyřazovacích bojů dovedl. 34letý rozehrávač zažil v hlavním městě Spojených států v ročníku 202/21 povedené angažmá (22,2 bodu, 11,5 doskoku, 11,7 asistence a 1,4 zisku). Obnovené spolupráci dále nahrává, že má ve Washingtonu stále spoustu přátel, zná některé bývalé spoluhráče a v neposlední řadě sdílí s Kristapsem Porzingisem stejného agenta.

Uvidíme, jestli Westbrook opravdu v Utahu vypoví smlouvu a stane se volným hráčem nebo nechá doběhnout svůj lukrativní kontrakt do konce a o své budoucnosti se bude rozhodovat až v létě. Jazz mu nechávají čas na rozmyšlenou.

Wojnarowski reported Wednesday on SportsCenter that Westbrook and his agent have spoken with officials from the Chicago Bulls, Los Angeles Clippers, Miami Heat and Washington Wizards. https://t.co/OhtX0qKUPI

— B Uncensored™️ (@BDreamChasing) February 16, 2023