Velký zvrat okolo Jamese Hardena. Sixers jednají o jeho výměně!

30. 06. 2023, 00:00 » Přestupy - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Před malou chvílí probleskla v NBA zpráva, že se James Harden rozhodl uplatnit hráčskou opci ve výši 35,6 milionu dolarů, ale ve Philadelphie nezůstane. Sixers jednají o jeho výměně, velký zájem o něj mají údajně Clippers!

Jako první o tom informoval Shams Charania z The Athletic a Adrian Wojnarowski z ESPN zprávy potvrzuje. Opravdu to vypadá, že má 33 letý rozehrávač namířeno do jiného klubu.

Dlouho se spekulovalo, že by se mohl jako volný hráč vrátit do Houstonu, ale Rockets ani 76ers mu zřejmě nechtějí nabídnout maximální smlouvu. Momentálně se hodně mluví o Clippers, ale předpokládá se, že Sixers dostanou nabídky také z jiných týmů. Do obchodních rozhovorů by se měli zapojit také Knicks.

Ve víru těchto zpráv se dá očekávat, že cena za Hardena nebude vysoká. Clippers za něj zřejmě nabídnou Marcuse Morrise s Normanem Powellem a možná ještě jednoho z mladých rozehrávačů. New York zase končící smlouvu Evana Fourniera a některé budoucí draftové návrhy.

Jedna zajímavost: „Vousáč“ měl v dresu Sixers v minulém ročníku průměr 21 bodu, 6,4 doskoku a 10,6 asistence na zápas, což se nikomu jinému ještě v klubové historii nepodařilo - taková čísla neměl ve Philadelphii ve svých nejlepších letech ani legendární Allen Iverson.

BREAKING: 76ers G James Harden is picking up his $35.6 million option and sides are beginning to work together in exploring trade scenarios, sources tell ESPN. It’s expected that Harden has played his last game for Philadelphia. pic.twitter.com/GguWgysfNZ

— Adrian Wojnarowski (@wojespn) June 29, 2023