Atlanta ušetří peníze, Oklahoma sbírá další draftové volby

09. 07. 2023, 11:00 » Přestupy - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Včera se v NBA uskutečnila další výměna, která se týkala hráčů, kteří měnili dres během otevření trhu volných hráčů. Atlanta se dohodl s Oklahomou na přestupu Pattyho Millse.

V rámci tohoto ochodu bude do Oklahomy přesunuta trojice hráčů (mladý rozehrávač TyTy Washington Jr., španělský forvard Usman Garuba a zkušený Rudy Gay). Spolu s nimi získají Thunder také budoucí volbu ve druhém kole draftu.

Hawks naopak ušetří přibližně 4,5 milionu dolarů, které mohou být použity na další volné hráče. Zatím není jasné, jestli bude Mills figurovat v jejich plánech pro příští sezónu. Australský reprezentant se během několika poslední dní už třikrát stěhoval. Nejprve z Brooklynu do Houstonu a poté putoval z Texasu do Oklahomy, která spolu s ním dostala od Rockets tři výběry ve druhém kole draftu (2024, 2029 a 2030).

Australian Boomers captain Patty Mills has landed @ATLHawks after 3 moves in 10 days!! 👀

Nets➡️Rockets➡️Thunder➡️Hawks pic.twitter.com/NPI5N0iBTt

— Basketball Australia (@BasketballAus) July 8, 2023

Thunder jsou pilní sběratelé draftových picků - do dalších sedmi let jsou „vyzbrojeni“ celkově 35 drafty, z toho mají 15 výběrů v prvním kole! Zatím není jisté, jestli si všechny tři hráče ponechají, ale zaplnili s nimi maximální povolenou kvótu 21 hráčů v offseason. Během sezóny mohou mít na soupisce 15 jmen a tři hráče s obousměrnými smlouvami.

O Washingtona s Garubou je v lize zájem, neboť mají pouze 21 let, byli vybráni v prvním kole draftu a disponují zajímavým talentem. Oklahoma ovšem má ve svém kádru podobných hráčů hned několik a uvidíme, jestli se jim podaří v týmu udržet. Gay bude zřejmě v příštích dnech propuštěn. Podobně jako nedávno získaný Victor Oladipo, jehož končící smlouva bude pravděpodobně také použita v příštích trejdech.