Orlandu přišla výhra v Utahu pěkně draho, ztratili elitního centra

03. 11. 2023, 19:00 » Informace z klubů - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Basketbalisté Orlanda dokázali vyhrát na horké půdě v Utahu a ze čtyřzápasového výletu po palubovkách soupeřů ze Západní konference dokázali uspět v Portlandu a výhru vezou také ze Salt Lake City. V koncovce se jim ale zranil Wendell Carter Jr., který si zlomil záprstní kůstku na levé ruce.

Nešťastný moment se stal na konci utkání, kdy Carter dokázal vteřinu a půl před koncem doskočit důležitý míč, ale přitom při rychlém faulu domácích spadl na palubovku a musel z dramatické koncovky odstoupit.

Trestné hody už házet nemohl, proto si Utah na šestky vybral nováčka Anthonyho Blacka, který jednu z nich proměnil a hosté vedli o dva body. „Jazzmani“ poté pokazili rozehrávku z autu a Magic se mohli radovat z třetí výhry v sezóně.

24letý centr utrpěl zranění, které si obvykle vyžádá třítýdenní sádru a k nápravě zlomeniny je někdy nutná také operace. Klíčový člen základní sestavy Orlanda zaznamenal v Utahu 14 bodů a 10 doskoků.

Orlando Magic F/C Wendell Carter Jr has suffered a fractured third metacarpal of his left hand vs the Utah Jazz tonight.#MagicTogether pic.twitter.com/Mkq6jpXaw7

— Hoops Nation (@_HoopsNation) November 3, 2023

Cartera teď musejí v sestavě nahradit Moritz Wagner a Goga Bitadze. Prvně jmenovaný německý reprezentant už je rozehraný, když nastoupil do všech pěti utkání a drží si průměr 9,4 bodu na zápas.

Hosté už před utkáním řešili problém, protože jim s poraněným kolenem vypadl Markelle Fultz a zápas nedohrál ani Gary Harris, kterého trápí natažené tříslo.

Orlando nyní čekají dva souboje se soupeři ze Západu (Lakers a Dallas), ale už na domácí palubovce v Amway Centeru a pak letí do Mexika, kde se ve čtvrtek uskuteční jejich duel s Atlantou.