Chicago obrací kurz. Místo LaVina pravděpodobně vymění DeRozana

05. 02. 2024, 19:00 » Spekulace - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Přestupní uzávěrka se blíží. V NBA zvoní telefony a kluby jednají o posilách pro rozhodující část sezóny. Nejinak tomu je v Chicagu, které čeká důležité rozhodnutí ohledně svých nejlepších hráčů.

Vzhledem k tomu, že se Zach LaVine rozhodl pro operaci chodidla a bude po zbytek sezóny mimo hru, tak nejdůležitější rozhodnutí Bulls bude zahrnovat osud DeMara DeRozana.

Průzkumná jednání ohledně výměny Zacha LaVina se nikam neposunula. Cena Chicaga prý byla stále vysoká a významný zájemce se během průzkumných jednání nenašel. Týmy spíše chtěly za jeho „dlouhodobý pronájem“, aby jim Bulls dali něco navíc v podobě draftového kapitálu. Nejvážnějším zájemcem byl údajně Detroit, který se ale nechtěl rozloučit se svým nadějným mladým jádrem a raději se zaměří na Tobiase Harrise.

Proč DeRozana vyměnit, když patří mezi klíčové hráče? 34letému forvardovi končí v létě smlouva a stane se volným hráčem. Jednání o prodloužení smlouvy nikam nevedla. Chicago má teď poslední šanci za něj získat draftové prostředky nebo mladé talenty od někoho, kdo potřebuje posílit o zkušeného střelce.

The #Bulls are looking to trade DeMar DeRozan, per @ShamsCharania on @RunItBackFDTV

If he’s not traded by the deadline, there’s a strong possibility he walks this summer in free agency after failing to reach an extension agreement. pic.twitter.com/oLW4DL6ugP

— Die-Hard Chicago Bulls Fans (@DieHardCBfans) February 5, 2024

Pokud rodák z Kalifornie zůstane, tak „Býci“ riskují, že v létě odejde zadarmo a podepíše smlouvu, kde se mu zalíbí (případ Fred VanVleet), i když mu Chicago může nabídnout nejvíc peněz. Konkurenční celky ovšem mají zájem i o další hráče z „Windy City“.

Přestoupit by v následujících dnech mohl například Andre Drummond, o kterého má údajně zájem Boston, Lakers, Phoenix a Dallas. Za Alexe Carusa pak Bulls požadují dvě volby v prvním kole draftu a na radaru ostatních týmu je také mladý forvard Patrick Williams, se kterým se před začátkem sezóny nepodařilo dosáhnout dohody o prodloužení nováčkovského kontraktu.

Uvidíme, kam se jednání posunou a jestli opravdu dojde k další velké výměně, protože odborníci letos očekávají spíše klidnou přestupní uzávěrku.