D'Angelo Russell zařídil výhru Lakers nad Milwaukee

09. 03. 2024, 11:00 » Review - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Basketbalisty Lakers čekal dnes v noci těžký úkol. Bez zraněného LeBrona Jamese museli čelit hvězdné dvojici Janis Adetokunbo / Damian Lillard. Díky skvělému výkonu Russella nakonec vyhráli páteční šlágr o jediný bod 123:122.

D'Angelo Russell si ve čtvrté čtvrtině připsal 21 ze svých 44 bodů a 5,9 vteřiny před koncem trefil také rozdílový koš. 28letý rozehrávač zaznamenal své letošní maximum, když trefil devět trojek ze dvanácti pokusů - v utkání rozdal také devět asistencí a přidal šest doskočených míčů.

V úplném závěru se blýskl Spencer Dinwiddie, jenž skvěle v pobraně zablokoval Lillarda, autora 28 bodů a dvanácti asistencí.

„Zápas nám vyhrál D-Lo, ale důležitý byl také blok Spencera na konci,“ řekl Austin Reaves, který zapsal 18 bodů. Na druhé straně dělal co mohl Janis Adetokunbo, ale Bucks nakonec nebyl nic platný ani jeho další triple-double (34 bodů, 14 doskoků a 12 asistencí).

What a night for D'Angelo Russell 👏

✔️ Game-winner
✔️ Most points as a Laker (44 PTS)
✔️ Tied career-high in 3PM (9 3PM) pic.twitter.com/6SkCRaxQvz

— NBA (@NBA) March 9, 2024

Lakers jsou po 35. výhře v sezóně na deváté pozici vyrovnané tabulky Západní konference s minimálním odstupem na desáté Golden State. K postupu do play off potřebují každou výhru, proto se jim nehodí absence LeBrona Jamese, jenž kvůli problémům s kotníkem vynechal deváté utkání v ročníku.

Trenérskému štábu ale dělá vrásky na čele také Anthony Davis, který si stěžuje na bolest v levém rameni a ve čtvrté čtvrtině si připsal pouze dva body, ale snažil se stále bránit svého řeckého protivníka. „AD“ nakonec pomohl k výhře 22 body a třinácti doskoky, avšak nyní ho čeká vyšetření v nemocnici...

A ještě jedna zajímavost vážící se k tomuto utkání. Damian Lillard se dostal před Reggieho Millera na čtvrté místo nejlepších trojkařů historie NBA!